nuffnang

Thursday, August 11, 2011

setahun bersama ....

Sedar tak sedar dah stahun lebih kami menjalinkan hubungan...sekejap jer rasa..rasa baru jer couple..tapi pape pun yg penting kami dapat hadapi halangan-halangan dalam tempoh suaikan diri dengan cara memasing..biaselah bile dah sayang tu ape2 kesusahan pun tutup sebelah mate jer lah kan..mmg kitorang ade cara memasing dan bile bersame ni cara tu kene disatukan..

Betullah tolak ansur tu penting dalam perhubungan..lagipun bila dah masing2 umur akhir remaja ni, 26 dan 27..so cara bercinta tu kira secara dewasa lah...Dah xde dah merajuk yang berpanjangan..pujuk memujuk keterlaluan...cam dulu2...cinte skrg ni so simple dan ade satu matlamat jer..tuk ke gerbang perkahwinan... cara berinteraksi, berfikir pun dah len...mmg tu benda yang normal k...

Dia.. seorg yg mungkin xbanyak kerenah, mengutamakan mak ayah die..Seorg yg kurg ilmu psal pompuan...mmg kurang pengetahuan lah even dlu seorg playboy..mungkin sebab die xde adik beradik pompuan..dia cam igt pompuan ngan laki ni same jer..thah ler.. xsuke nak memujuk2 ni...kurang sense of humor benda2 remeh yg sebnary penting bagi pompuan....xsuke wat kejutan...kurg menghargai seseorg tu..gile dengan kereta... sanggup xmkan tuk kereta die(mmg kebanyakan lelaki camtu agaky).. agak mementingkan kemahuan die ...kawan yg bek tapi as pakwe....ermm..kene fikirkan tu..xkan membuat sesuatu benda yg x mendatangkan keuntungan tuk die.. kurang ambik berat kecuali tuk family die jer.. klu bila time kite happy mmg sesuai tuk share ngan die..tapi bile sedih..die bukan org yg sesuai di sisi kite.. kurg sabar...banyak lagi lah...tapi tulah serba sedikit sifat die yg aku kenali...

Even banyak yg buruk dari bek tapi aku bukan jenis berkira sangat... kkdg kite dah tau perangai die cam tu so xperlu nak harapkan lebey daripada die...contoh klu die bukan jenis seorg yg boleh ade di sisi time kite sedih..so kite kene lah cari cara kite sendiri tuk hapikan diri sendiri.. klu die jenis kurg sense of humor psal pompuan...xbolehkan kite nak harapkan die lebih...mengharapkan die bagi sesuatu yg istimewa, sesuatu kejutan.... Tapi bukan senang nak bertahan dengan die..kesabaran tu penting dalam perhubungan..kalau sentuh pasal bahagia..mungkin die akan datang bile kite bersederhana dalam kehidupan.. Kekadang keinginan perlu dikorbankan tuk pertahankan perhubungan..yang penting kene ikhlas..

Klu dah dinamakan lelaki mmg xterlepas tuk pandang pompuan yg lebih cun even keluar bersame dengan kite... even pandangan die dengan ekor  mate jer....tapi bile kite dah tahu tu xperlulah nak cemburu sgt.. Tapi cemburu tu sebenarnyer sentiase ade bile dah rasa sayang ni.. tapi kite kene pandai tuk tanganiy..jgn lah sampai ia jejaskan perhubungan kite...

Secara jujury..aku rasa sgt hapi masa 2 bulan pertama..sbb msa tu biaselah tengah hangat...rasa sgt bahgia..bulan2 yg sterusnye biase2 jer...gaduh..ok..gaduh..ok...tup2 dah setahun lebih dah usia perhubungan ini.. secara keseluruhannyer lebih banyak ok lah dr gaduh or perselisihan faham...biase lah sedangkan lidah lagi tergigit org ckap..nikan pulak kite dalam hubungan ni..mmg betul laa tu...tapi papepun kite kene pandai hadapi permasalahan....kene rasional dalam hadapi ape2 masalah...

Aku cume harap akan hubungan ini terus berkekalan hingga ke gerbang perkahwinan...dan semoga kasih sayang tu semakin bertambah dan terus bertambah nanti...amin...