nuffnang

Tuesday, September 6, 2011

Raya 2011

Sekarang ni ramai yang masih mood raya..ehh mestilah baru bape ari raya kan... Raya tahun ni pun rasa sangat ok....rasanya raya paling lama sejak aku mula keja.rs mmg sgt berbaloi laa..sbb dari start balik kg sampai la balik kl balik ade jer xtvt yg nak dibuat...oklah lagi pun tahun depan lum tentu aku dapat balik raya....

Tuk menu raya cam biaselah menu wajib, satey ngan nasi himpit....tapi ape yg specialy tahun ni...first time wat lemang.....heheh...ape yang klakary malam raya tu gigih masing2 duk surf tenet cari resepi cam ner nak wat lemang....sbb masing2 xtau bakar lemang tu ambik ms 3-4 jam, so berjagalh sampai kul 3.30 pagi..mmg pengalaman tul...tapi nasib bek lemang tu masak even lembik skit..maybe terlebih letak santan.,..oklah first attempt klu next time wat rsy dah ok...pastu wat rendang daging...punyelah xprepare sampai terpaksa minta daun kunyit dengan jiran...nak beli kat kedai semua ckp dah abis....yelah malam raya...hheheh...mane laa sedap kalau xde daun kunyit kan.pape pun nasib bek semua jadi dengan jaya nyer..

Oleh sbb cuti awal raya tahun ni..sempat gak laa aku wat biskut kelapa, tat, conflake n kek batik..spatuty plan nak wat biskut kacang n koko crunch gak tapi sbb oven wat hal..terbantut nak sambung wat kuih...oklah lagi pun dah banyak kuih yg beli...

Perjlnan balik kg n balik semula ke kl semua agak lancar...oklah sbb aku balik bkan waktu faverate tuk balik katekan..kire aku ni pandai jugak lah merancang perjlnan...hehe

Raya pertama pas tunggu adik beradik len balik dr solat raya..sempat lagi kitorang bergambar ....pastu pergi ke umah abang yang len....semua rumah la kitorang pegi...konvoi 3 kete...

Raya ke2 lak pegi umah abang kat bachok kel...sebelum tu ade sedara dtg umah....sharian jugak laa abis...

Raya ke3, kul 10 sampai kul 3 pegi majlis pertunangan member bek aku, timm. Jadi camera man yang kurg bertauliah...pastu aku ngan timmi, ros, nina, nini n anaky konvoi 3 kete ke umah member aku yg len,sayda....lpas abis beraya umah die...aku, timmi n ros pegi umah jie tuk majlis kawen akak die lak...

Raya ke4, aku ngan akak aku pegi jalan2 ke billion n kb mall...akak aku nak shopping katey...sempat la beli 2 3 barang...balik umah sampai kul 12 lebey tgh mlm...dah la ujan...takut gile drive, jln sunyi, guruh lak tu...mcam2 dalam kpala tapi alhamdulillah semua selamat sampai umah...

Raya ke5 lak sblum balik sempat la pegi jupe erah...lepak jap umah erah bercrite...pastu pegi umah timmi...pastu kitorg pegi majlis sambut mnantu umah din n majlis kawen suzi...ptg tu baru gerak balik ke kemaman...tdo smlaman umah akak aku...

Raya ke6 or esoky....drive lik kl...pastu start keja.

Sebnary klu nak bercerite psal raya ni mmg xabis...tapi tulah sdikit sebanyak raya tahun ni...selamat hari raya 2011..