nuffnang

Saturday, April 27, 2013

genapnya 9 bulan

Hari ni genap 36 minggu aku bersama dengan baby ku...cepat betul masa berlalu sampai aku sendiri pun tak sedar masa aku tuk melahirkan die dah makin hampir..dengan kesibukan di tempat kerja di tambah aktiviti di rumah membuat aku kurang sedar ms berlalu..perut pun dah cukup besar dan pergerakan semakin perlahan ..penat dan kadang2 jadi kurg bermaya..mujurlah husband pun faham juga kepenatan aku dan xsuruh aku buat kerja dan xbyk kerenahy..

Sebelum  tdo aku terfikir juga kekadang..bagaimanalah nanti saat melahirkan anak...perasaan takut tetiba muncul  tapi lepas aku fikir...mcm  mane keadaan sekali pun aku kene hadapi juga..itulah keadaan dan itulah pengalaman yg kene aku alami...kkdg aku mencari juga info di internet pengalaman org mlahirkan anak..cara nk atasi kesakitan semua...bukan ape just sebagai persediaan dan pengetahuan bila tiba masa aku pula...

Ikut perancangan kami, aku akan bersalin di hospital UMRA di shah alam..bertentangan dengan stadium Shah Alam.So start bulan ke 8 aku dah kene buat 3 kali checkup tuk melayakkan aku bersalin kat sane...bila dah 8 bulan checkup akan dibuat setiap 2 minggu dan  msuk bln ke 9 seminggu sekali..tiap kali checkup denyutan nadi baby akan diambil... nakal sgt baby aku sebab tiap kali tulah die akan tdo dan sentiasa nk kene kejutkan..

Memang x sabar nk jupe dia..aku sentiasa berdoa agar semuanya berjln dengan lancar dan dia lahir dengan sempurna...aminn