nuffnang

Wednesday, January 30, 2013

Bulan ke-4 hingga 6 bersama baby

Aku rs semakin bersemangat maklumlah dah masuk trasmeter ke-2 ni...masuk bulan ke-4 memang tak banyak perubahan...tapi rasa lebih bertenaga..cam sakit2 kepala tu dah xrasa ketara sangat lah..oklah...mungkin masa ni badan dah boleh terima perubahan hormon kita...

Masuk bulan ke-5 hingga ke-6 memang banyak gerakan yang boleh rasa...dah tahu time bila die bergerak...setakat ini baby ni aktif jer die...asyik terasa gerakan2 dalam tummy ni... masuk 6 bulan ni berat badan dah mmg ketara naik..kalau diikut2 start dari awal kehamilan sampai sekarang...lebih kurang 10kg dah nek ni...jenuhlahh nanti nak diet balik...

Ermm husband dah pilih nama tuk baby ni..aku tau die pun memang excited...nama untuk baby lelaki..kalau perempuan lum fikir lagi..actually ms scan 5 bulan ari tu memang xnampak..doktor kata baby terkangkang cam ner thah..tak nampak tuk yang scan 2d punyer... tunggu lah weekend ni scan tuk bulan ke-6..hope boleh nampak lah jantina die...memang tak sabar...

Sekarg ni kalau pergi mane2 supermarket mesti akan ade barang yang akan dibeli untuk baby...hehehe..memang excited sebnary menyambut kelahiran baby pertama ni...lagipun barang2 baby kan cute and comel semua.. stakat ni barang2 besar jer lum beli lagi...insya-Allah akan diusahakan dari masa ke semasa...

Aku sentiasa mendoakan baby ni sentiasa sihat dan sempurna semuanya...aminn...