nuffnang

Wednesday, December 7, 2011

Barang Hantaran :)

Tuk bulan ni aku n en.tunang beli barang hantaran..mmg kitorang rs xsabar...tapi rasay mmg patut beli time ni lah..sbb kat mane2 mmg mega sale skrg...selain dapat barang branded, harga pun kire berpatutan laa jugak kan tuk barang tu... Ni antara barang yg kitorang beli sebagai hantaran tuk kawen dlm bulan 6 nanti. Xpelah lah beli awal skit...ni ant strategi gak laa kan... 

Tuk En. Tunang : 

1. Digital Al-Quran











- Beli kat dealer kat mudah.my..xsilap name die abg man, dapatlah dlm rm 200. Berbaloi aku rs beli al-quran digital ni.. 

2. Perfume - ralph lauren set 











  - Dalam set tu ade-deodorant spray, perfume n perfume spray... Hargay dlm rm365..berbanding harga sebenar dlm 700++ . Beli kat sogo..masa tu mmg sale tuk krismas. pastu dapat pulak percume beg makeup...cantik..klu beli harga beg tu dalam seratus lebey. 

 3. Wallet and Belt - polo club 
 










-Ni pun beli kat sogo..harga die time tu dalam rm 179...pun separuh dari harga sebenar...En. tunang yang berkenan..die jer pun nak pakai nanti..so dah die nak yg ni..beli jerlah kan 

4. Set harian lelaki - Loreal
 










Set harian lelaki complete...ade dlm lapan barang rasey jename loreal..semua ni  hargay rm 176..berbaloi laa dari beli satu2..Ni pun beli kat sogo.

5. Jam Tangan - Santa Barbara-polo club








- Jam antara barang yg agak mahal dalam fikiran kitorg..huhh..survey punye survey kedai jam..so berkenan laa yang ni...pas diskaun dptlah dalam rm 350...Beli kat kedai dalam sogo gak...Inipun kire yg agak murah laa ni...

6.Kemeja -Seed











-En. Tunang mmg berminat dengan peralatan seed..klu boleh die nak seed semua.tapi sbb wallet,belt xde plihan..so die ambik laa kemeja ni.Hargay dlm rm143 lepas diskaun hampir 70% 


****************************************
Tuk Aku : 

1. Handbag-Piere Cardin
 








-Sesambil jejalan kat parkson...ttibe aku berkenan beg ni...lagi pun ms tu mmg tengah sale gak.so pas diskaun hargay jadi dalam rm200

 2. Jam Tangan - Santa Barbara-polo club











-Actually ni couple set same dengan jam en.tunang...hargay same gak dalam rm350


3. Perfume - Pretty Elizabeth Arden











Dan ni lak set perfume tuk aku...hehe..Elizabeth arden..hargay dalam rm264 selepas sale...

Huhh...puas kami bershopping..Habis dalam 2k ++ jugak kat Sogo...Tinggal 3 barang lagi tuk hantaran...cincin tuk die, rantai tangan tuk aku n telekung serta sejadah....Tuk barangan ni xkisah act mahal pun sbb kite sendiri yang guna kan...so klu mahal skit kat sini...kire bukanlah satu benda membazir pun..tul x...